Carlos Drews va néixer a Bogotà (Colòmbia) i actualment resideix a Suïssa. És doctor en zoologia per la Universitat de Cambridge. Dirigeix el Programa Global d’Espècies, de World Wildlife Fund (WWF). Ha estudiat el comportament de la fauna a Àfrica i Llatinoamèrica, especialment. Va treballar a l’Institut Internacional per a la Conservació de la Vida Salvatge (International Institute for Wildlife Conservation and Management), a la Universitat Nacional de Costa Rica.
Ha escrit nombroses publicacions sobre la biodiversitat i el comportament animal, i guies, com ara Medios de vida, bienestar comunitario y conservación de especies (2006), sobre la fauna marina, junt amb Felipe Montoya. Ha estat el coordinador regional de conservació de tortugues marines per a Llatinoamèrica i el Carib del Fons Mundial, i va posar en marxa el treball de WWF «Marina a Llatinoamèrica» fins al 2009, que incloïa la conservació de tortugues marines, balenes i dofins, la pesca i els hàbitats marins.
El treball actual de Carlos Drews se centra en temes de gran impacte mundial, com són la lluita per combatre els crims contra la fauna, la pèrdua dels hàbitats, el conflicte entre humans i vida silvestre, i les conseqüències del canvi climàtic. Actualment lidera a WWF els esforços per evitar l’extinció d’elefants, rinoceronts, grans mones, pandes, ossos polars, tigres, tortugues marines i cetacis.
Carlos Drews rep el Premi LiverdPress 2015 per la seva lluita infatigable per estudiar, conservar i protegir les espècies animals que ens envolten, les quals són essencials perquè convisquem en un mateix món; per denunciar la persecució, les matances i el tràfic il·legal de la fauna salvatge i liderar la batalla per conscienciar sobre la necessitat de preservar-la, impulsant-ne el coneixement i intentant que la humanitat gaudeixi de la convivència amb aquests éssers meravellosos a fi que s’adoni que, si s’extingeixen, s’extingirà també una important part de la humanitat.