Premi LiberPress Associacions 2018

Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia

La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, constituïda a Barcelona el 1989, és una entitat sense ànim de lucre, de caràcter benèfic i assistencial, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves en tractament oncològic a Catalunya i la de les seves famílies. L’entitat va néixer fruit de la iniciativa d’un grup de persones de la societat civil catalana que, sensibles a les necessitats dels nens i adolescents malalts de càncer, van impulsar la creació d’una entitat que pogués donar-hi resposta, una resposta que fins ara han ignorat tots els ens de l’Administració pública.

A partir d’un article a La Vanguardia, de Josep Maria Puig de la Bellacasa, diverses persones van decidir impulsar una fundació que pogués donar continuïtat i atendre tot un seguit de necessitats dels nens malalts i de les seves famílies. Des d’aleshores, es treballa incansablement en aquest suport. Actualment atenen més de 150 nens i nenes (i els seus familiars). La raó de ser de l’entitat es basa en l’atenció integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer i altres malalties greus de llarga durada, i en el suport a les seves famílies, en totes les fases de la malaltia, així com en l’impuls dels avenços en el camp de l’oncologia i l’hematologia pediàtriques.

Premi LiberPress Associacions 2018

La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia rep el Premi LiberPress Associacions 2018 per la seva tasca exemplar en intentar fer més suportable i menys feixuc el patiment dels nens i joves víctimes de càncer i altres greus malalties de llarga duració, i en acompanyar i ajudar en la lluita que diàriament duen a terme els seus familiars perquè tots puguin gaudir d’una vida més digna, oferint cures pal·liatives i donant-los assistència psicològica i social. La seva tasca és única i absolutament necessària, ja que supleix unes necessitats que són evidents i que no es reben des de cap administració pública.