Autor del cartell dels 15 anys de LiberPress

Plantu

Jean Plantureux, Plantu, va néixer a París el 1951. Volia estudiar teatre i còmic, però els seus pares el van inscriure a medicina. Dos anys després, el 1971, va viatjar a Brussel·les per assistir a classes de dibuix a l’escola Saint-Luc. De retorn a París, es va presentar amb els seus dibuixos a molts diaris, i se’l va acabar quedant Le Monde. També va treballar al diari Phospore, fins al 1986. El 1988, Plantu va obtenir el prestigiós Premi Mumm, i el 1989, el Premi de l’Humor Negre. Des del 1991 treballa al setmanari L’Express.

 

El 2006, amb l’ajuda del Premi Nobel de la Pau i ex-secretari general de l’ONU Kofi Annan, va crear Cartooning for Peace, que presideix. El 2010 Plantu va obtenir el primer premi del desè Concurs Internacional del Comitè Canadenc per la Llibertat de Premsa Mundial, i el febrer de 2011 va guanyar el segon premi del XIII Porto Cartoon World Festival de dibuix. Ha guanyat també el Premi Internacional d’Humor Gat Perich. La Poste francesa emet un segell dibuixat per Plantu en homenatge a Metges sense Fronteres, i la UNESCO ha publicat dibuixos de Plantu en diverses llengües en homenatge al cinquantè aniversari de la Declaració universal dels drets humans.

 

El 2002 va celebrar la publicació del dibuix número 15000 i els trenta anys de col·laboració amb Le Monde. Les seves creacions han estat objecte de nombroses exposicions. L’octubre de 2012 Le Monde va publicar un especial il·lustrat per Plantu per commemorar els quaranta anys de col·laboració i els 19.000 dibuixos publicats.