Autor del cartell LiberPress 2013

Kim

Joaquim Aubert Puigarnau, Kim, nascut a Barcelona el 1942, és un genial dibuixant de còmics català. Format en belles arts, es dedica a pintar i a fer còmics i il·lustracions. Va començar a publicar en revistes de l’underground barceloní i a la revista musical Vibraciones. El 1977 va començar a dibuixar a la revista satírica El Jueves, on ha fet famós Martínez el Facha, que s’ha convertit en l’únic personatge que ha aparegut de manera ininterrompuda a les pàgines d’aquesta publicació des del primer número fins avui. Amb aquest personatge, fa una sàtira de la ultradreta espanyola més rància i reaccionària.

 

També ha dibuixat a Por Favor, Mata Ratos, Rambla, El Víbora i Makoki, entre d’altres. Així mateix, ha il·lustrat nombrosos llibres.

 

El 1995 va ser guardonat amb el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, i el 2007, amb el Premi Internacional d’Humor Gat Perich. L’abril de 2010 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Còmic, concedit pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), per l’obra El arte de volar, realitzada conjuntament amb Antonio Altarriba.