Premi LiberPress Literatura 2014

Llibreria 22

La Llibreria 22 ja és una llibreria llegendària, una de les grans petites llibreries de Catalunya. Forma part de la història cultural de Girona dels darrers trenta-sis anys. La dirigeix un personatge incansable, un revolucionari i provocador cultural, un gurmet de les lletres, com és Guillem Terribas (sense deixar de banda tota l’altra tasca, eficaç i professional, de la gent que hi col·labora, atén i aconsella). També convoca i organitza el Premi de Novel·la Curta Just M. Casero des de fa trenta-quatre anys.

La Llibreria 22 és coneguda per les presentacions de llibres (pensem que en aquest aspecte en deu tenir el rècord estatal i segurament europeu). Durant tots aquests anys s’hi han presentat i s’hi han comentat llibres de gairebé tots els autors catalans, molts autors castellans i també autors estrangers importants. A Girona, ciutat de llibreters reconeguts i de llibreries serioses i fantàstiques, la 22 ha esdevingut una espècie d’àgora popular i erudita, un veritable símbol del mercat de les lletres i un espai integrador d’entreteniment, entesa, cultura i humanisme.

Premi LiberPress Literatura 2014

La Llibreria 22 rep el Premi LiberPress Literatura per l’immens treball literari i cultural que ha fet, durant trenta-sis anys, a favor de les lletres gironines, catalanes i d’altres països, i per la seva aportació eficaç i infatigable en el camp de la literatura i de les imatges al món de la cultura gironina, sempre des del respecte, la llibertat, la cohesió i la intel·ligència.