PREMI LIVERDPRESS 2019

SEO BIRDLIFE

SEO BirdLife (Societat Espanyola d’Ornitologia), fundada el 1954, és una associació registrada com a entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública que es dedica a la protecció, difusió i promoció de les aus. Es treballa en equip i en diverses direccions i àrees operatives. Al capdavant, hi ha actualment Asunción Ruiz, la directora executiva. L’organització té una àmplia implantació gràcies a la xarxa de delegacions territorials i oficines tècniques. A més, compta amb 43 grups locals repartits per tota la geografia nacional i gent experta i professionalment molt qualificada en l’àmbit de les aus, la biologia i el medi ambient. És l’organització que representa BirdLife International a Espanya. BirdLife International és una federació que aglutina associacions dedicades a la conservació d’aus de tot el món. És la major organització mundial d’aus i la conservació de la natura, amb representants en 121 països, i mobilitza aproximadament 13.000.000 socis i simpatitzants a tot el món.

SEO BirdLife és la degana de les ONG mediambientals a Espanya. Des del 1954, a través de la defensa dels ocells, lluita per conservar la biodiversitat. Amb la participació i implicació de la societat, no ha deixat d’exigir que els governs estatals, regionals i municipals es replantegin els models de desenvolupament i progrés per preservar un món més habitable i sostenible, i menys perillós per als humans i per als animals.

Ha dut a terme nombroses actuacions nacionals i internacionals de reivindicació en defensa del medi ambient i de les aus.

PREMI LIVERDPRESS 2019

SEO BIRD LIFE rep el Premi LIVERDPRESS 2019 per la seva llarguíssima i meravellosa trajectòria, plena de denúncia, professionalitat, eficàcia i compromís pel medi ambient, representat especialment per les aus, aquestes criatures tan belles i necessàries, sense les quals, segurament, no existiríem. O, en qualsevol cas, tot seria diferent, i pitjor.