Premi LiberPress Cinema 2018

Silvia Venegas

Silvia Venegas (Santa Marta, 1982) és directora, productora i guionista de cinema documental. Va estudiar història a la Universitat de les Illes Balears. És llicenciada en periodisme per la Universitat Carlos III i màster en comunicació audiovisual per la Universitat Antonio de Nebrija. Les seves produccions han participat en més de tres-cents festivals de tot el món i han obtingut més de setanta premis. Va ser seleccionada en els premis de Cinema Europeu al Millor Documental i va obtenir la Biznaga de Plata en la secció Afirmant els Drets de la Dona del Festival de Màlaga per Boxing for Freedom (2015). També va obtenir el Premi Goya al Millor Curtmetratge Documental per Walls i va ser nominada en aquesta mateixa categoria per Paraules de caramel (2016).

És membre de l’Acadèmia de Cinema Europeu. A més a més de Boxing for Freedom, ha dirigit altres documentals: Nuestra vida como niños refugiados (2018), Kafana (Ja n’hi ha prou!) (2016), Arte por prescripción (2015), Los hijos de Mama Wata (2010) i Los niños diamante de Seydu (2009). També ha produït els curtmetratges Un trabajo de verdad (2015), Walls (2014), La vida más allá de la batalla (2011) i Kosovo, la última cicatriz de los Balcanes (2007). Ha estat seleccionada per participar en el Berlinale Talents Campus de la Berlinale i en l’IDFAcademy del Festival Internacional de Documentals d’Amsterdam (IDFA). El 2007 va fundar l’associació Noestamosdepaso de projectes audiovisuals dedicada a la creació de documentals de sensibilització social. El 2010, amb el director Juan Antonio Moreno, va crear la productora Making DOC per a la producció de documentals.

Premi LiberPress Cinema 2018

Silvia Venegas rep el Premi LiberPress Cinema 2018 pel seu treball i compromís en tots els àmbits del cinema, denunciant les injustícies i defensant els drets humans, la dignitat de les persones i la necessitat de pau. Ens fa veure, a través de magnífics documentals, tendres i crus alhora, les imatges de persones i comunitats vulnerables. El seu testimoni gràfic és imprescindible per fer-nos recordar les mancances en què es debat la humanitat. És una cineasta molt jove que ha fet del seu talent una eina de lluita per un món millor.