Premi LiberPress Catalunya 2018

Metges Sense Fronteres

Metges Sense Fronteres (Médecins Sans Frontières) és una organització mèdica i humanitària internacional fundada a França el 1971 per un grup de metges i periodistes, que ajuda les víctimes de desastres naturals o humans, de conflictes armats i de gent desplaçada, sense cap discriminació de raça, sexe, religió o bàndol polític. Va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1999, el mateix any que va néixer LiberPress. Ara de tot això fa justament vint anys. Entre els seus fundadors hi ha Bernard Kouchner.

Aquesta entitat exemplar i solidària denuncia les violacions de drets humans i opera des de cinc ciutats: París, Brussel·les, Amsterdam, Barcelona i Ginebra, tot i que té oficines arreu del món. Treballa a més de seixanta països, amb més de tres mil voluntaris, i dona feina a uns 35.000 treballadors nacionals. Ha estat i és a qualsevol lloc del món, en guerra o pau, en què la gent necessita assistència mèdica o humanitària.

Premi LiberPress Catalunya 2018

Metges Sense Fronteres rep el Premi LiberPress Catalunya 2018 per la seva trajectòria i tasca humanitària i solidària, en la qual ha atès una immensitat de gent necessitada. Allà on hi ha una persona afectada per qualsevol catàstrofe, epidèmia, confrontació, persecució, i malgrat el perill que això representa gairebé sempre per als seus voluntaris, apareix Metges Sense Fronteres, disposada a ajudar de forma incondicional. Una organització que dota d’humanitat, esperança i confiança la nostra societat. Els seus valors, sempre altruistes, són els valors que ens fan més bons i generosos.