Premi LiberPress Cançó 2018

Marina Rossell

Marina Rossell és una cantautora catalana de llarga i esplèndida trajectòria, compromesa amb les llibertats i els drets humans. Ha editat nombrosos discos: el primer d’ells Si volíeu escoltar, el 1976, però n’hi han seguit molts més, fins a una vintena, com són Penyora (Premi Fotogramas de plata 1978), Bruixes i maduixes (millor disc català de l’any 1980), Cos meu, recorda (1982), Barca del temps (Disc d’Or 1985), Marina (1993), Ha llovido (1996), Marítim (2003), Marina Rossell al Liceu (2008), Marina Rossell canta Moustaki (dos discos), Tribut a Moustaki o Cançons de la resistència (2015). També ha cantat al costat d’altres autors, com ara Moustaki, Montserrat Caballé, Tete Montoliu, Aute… i ha participat en discos col·lectius: Llegendes de Catalunya, Som una nació, Que naveguen los sueños, Poesía necesaria, Por la paz en Palestina, BarnaSants, 10 anys de ritmes i cançons, Les nostres cançons contra la sida, Concert per la llibertat, i en discos d’homenatge a Serrat o Raimon, entre molts d’altres.

Ha fet nombroses gires per tot Europa, Amèrica i Àfrica i ha cantat en el Gran Teatre del Liceu i en el Palau de la Música Catalana de Barcelona, en els territoris palestins i a Ciudad Juárez. El 2016 va gravar un videoclip per a la campanya en favor dels refugiats, Casa nostra, casa vostra. Té la Creu de Sant Jordi, i ha rebut el Premi Olof Palme per la seva lluita per la pau. El 2009 va guanyar el Premi de la categoria Millor Àlbum de Música Tradicional en els XIII Premis de la Música d’Espanya.

Premi LiberPress Cançó 2018

Marina Rossell rep el Premi Cançó 2018, que passarà en endavant a denominar-se Premi LiberPress Joëlle Stinkess, per la seva trajectòria musical, d’un gran virtuosisme, basada en la solidaritat, el respecte, la generositat i l’humanisme, i per entendre la cançó com una eina de pau, d’unió dels pobles i de les persones, però també de denúncia de les violacions i defensa de la dignitat humana. Per a ella la música és el millor dels mons, un món que tothom pot entendre, sentir i gaudir, i procura donar aquest món de notes i lletres a tothom. Dotada d’una veu meravellosa i portadora d’una música universal i sense fronteres, és una cantautora imprescindible en el nostre país i arreu.