Premi LiberPress France 2008

Consell General de l’Advocacia Espanyola

Els advocats són i han estat sempre els principals impulsors de la defensa dels drets humans. Davant la fama buscada d’altres agents socials o jurídics molt més mediàtics que no pas efectius, s’ha de destacar com a fonamental la lluita i la dedicació de l’advocacia de tots els temps per promoure les llibertats, la dignitat humana, la democràcia i la defensa dels valors humanitaris arreu del món.

 

Moltes vegades l’ètica de l’advocacia i la seva funció social no han estat prou valorades.

 

Es lliura el premi en reconeixement de la tasca de l’advocat al seu major òrgan representatiu: el Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE). Aquesta associació és un exemple magnífic de la tasca que duen a terme els advocats i les advocades.

El CGAE ha organitzat la Caravana de Drets Humans, que recorre tot l’Estat espanyol (hi serà a Girona del 3 al 7 de desembre d’enguany), i ha creat la fundació i els Premis Drets Humans, lliurats a personatges destacats; ha defensat i ha ajudat econòmicament i jurídicament el poble sahrauí; ha col·laborat en la reinserció social i en la formació laboral dels presos amb la campanya «Togues per a la reinserció», i ha dut a terme campanyes d’ajuda als advocats que han estat objecte de represàlies per part de governs antidemocràtics (el Pakistan, l’Iraq…).

Premi LiberPress France 2008

Per tot això, per la seva funció social en el torn d’ofici, en l’assistència a les persones detingudes, en els serveis d’orientació jurídica, i per la seva lluita a favor d’un tractament jurídic específic per a les persones més desvalgudes: gent gran, menors, víctimes de la violència domèstica… lliurem el premi al CGAE.