Tornar a l'inici

Premi LiberPress Camins 2008

Jordi Esteve

Jordi Esteve, escriptor i fotògraf, és un apassionat de les cultures orientals i africanes, a les quals ha dedicat la major part de la seva tasca periodística i fotogràfica. Va viure durant cinc anys a Egipte, on treballava a Radio Cairo Internacional. Va estudiar la vida quotidiana al desert, recollida a l’obra Els oasis d’Egipte. Va ser redactor en cap i director d’art de la revista Ajoblanco entre el 1987 i el 1993. L’any 1994 va participar en el projecte Patrimoni 2001 de la UNESCO i va fotografiar la medina de Marràqueix, obra mostrada a la seu de les Nacions Unides a Nova York el setembre del 1994 i a la seu de la UNESCO a París el maig de 1996. El 1996 va fer un estudi fotogràfic sobre l’arquitectura de l’atles marroquí: Fortalezas de barro en el sur de Marruecos.

El 1998 va publicar una altra obra: Mil i una veus, un llibre de converses amb setze artistes i intel·lectuals d’ambdues bandes del Mediterrani, sobre les societats àrabs enfrontades al desafiament de la modernitat. També ha publicat Viatge al país de les ànimes: un apropament al món de l’animisme africà, on documenta els rituals iniciàtics i els fenòmens de possessió.

 

El 2006 va publicar Els àrabs del mar, que narra la recerca dels antics mariners de les costes d’Aràbia que recorrien els ports de l’oceà Índic amb els seus velers, propulsats pels monsons, seguint unes rutes que amb prou feines havien variat des dels temps de Simbad.

 

Actualment es troba immers en un projecte sobre l’illa de Socotra, que veurà la llum, probablement, la primavera del 2009.

.

Premi LiberPress Camins 2008

Se li atorga el premi per la seva incansable recerca de camins vers l’entesa, l’amistat i la pau dels pobles, i per l’estudi de les cultures i els costums dels pobles, portat a terme amb una sensibilitat sublim, que ens mostra una altra manera de viatjar, d’entendre l’altra gent i que ens revela una bella part d’aquest camí que és la vida.